Makrill urtagen varmrökt
Maträttstyp: | Rökt/rimmat, kött och fisk |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk rökt |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 55,8 | % |
| Protein | 44,2 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 296 | kcal |
| Energi kJ | 1236 | kJ |
| Fett | 24,5 | g |
| Protein | 19,4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 10 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,4 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 6,7 | g |
| Kolesterol | 88,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 338 | mg |
| Järn | 1,13 | mg |
| Kalcium | 23 | mg |
| Kalium | 288 | mg |
| Magnesium | 31 | mg |
| Natrium | 570 | mg |
| Selen | 27,7 | µg |
| Zink | 0,66 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 7 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 8,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 76 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 76 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,3 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 13 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,37 | mg |
| Vitamin D | 3,5 | µg |
| Vitamin E | 1,6 | mg |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
| Avfall | 22 | % |
| Vatten | 53,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar