Makrill panerad stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk stekt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 43,7 | % | |
Protein | 44,8 | % | |
Kolhydrater | 11,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 280 | kcal |
Energi kJ | 1173 | kJ | |
Fett | 19,4 | g | |
Kolhydrat | 5,1 | g | |
Protein | 19,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,8 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4,7 | g | |
Kolesterol | 46,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 0,3 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 243 | mg |
Jod | 100 | µg | |
Järn | 0,74 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 460 | mg | |
Magnesium | 33 | mg | |
Natrium | 468 | mg | |
Selen | 35,6 | µg | |
Zink | 0,41 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,96 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 11,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 84 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 84 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,52 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,56 | mg | |
Vitamin D | 12,82 | µg | |
Vitamin E | 0,96 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 3,8 | g |
Avfall | 39 | % | |
Vatten | 50 | g |