Makrill konserv
Maträttstyp: | Konserv |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 59,7 | % | |
Protein | 40,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 324 | kcal |
Energi kJ | 1357 | kJ | |
Fett | 28 | g | |
Protein | 18,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 11,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,4 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 1,6 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 2,7 | g | |
Fleromättade fettsyror | 7,7 | g | |
Kolesterol | 75 | mg | |
Mättade fettsyror | 6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 150 | mg |
Järn | 1,1 | mg | |
Kalcium | 15 | mg | |
Kalium | 320 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 260 | mg | |
Selen | 130 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,9 | mg |
Folat (Folsyra) | 1 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 9 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,6 | mg | |
Vitamin D | 2,8 | µg | |
Vitamin E | 0,9 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Vatten | 51,9 | g |