Du är här: Hem » Kaloritabellen » Makrill kokt

Makrill kokt

Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett43,0%
 Protein57,0%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 242kcal
 Energi kJ1011kJ
 Fett16,5g
 Protein21,9g
FettEnkelomättade fettsyror5,6g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,8g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,8g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,7g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,6g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 2,5g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,3g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,2g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,9g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,2g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 1,8g
 Fleromättade fettsyror4,4g
 Kolesterol53,3mg
 Mättade fettsyror4,4g
MineralämnenFosfor263mg
 Jod86µg
 Järn0,71mg
 Kalcium10mg
 Kalium506mg
 Magnesium33mg
 Natrium255mg
 Selen40,5µg
 Zink0,36mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,3mg
 Folat (Folsyra) 9µg
 Niacin (Vitamin B3) 12,9mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 16,9mg
 Retinol (Vitamin A) 43µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 43µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,19mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,13mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 6,67µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,75mg
 Vitamin D13,99µg
 Vitamin E0,3mg
ÖvrigtAska3,6g
 Avfall45%
 Vatten56,4g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa