Makrill kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 43,0 | % | |
Protein | 57,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 242 | kcal |
Energi kJ | 1011 | kJ | |
Fett | 16,5 | g | |
Protein | 21,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,6 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,9 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,8 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4,4 | g | |
Kolesterol | 53,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 263 | mg |
Jod | 86 | µg | |
Järn | 0,71 | mg | |
Kalcium | 10 | mg | |
Kalium | 506 | mg | |
Magnesium | 33 | mg | |
Natrium | 255 | mg | |
Selen | 40,5 | µg | |
Zink | 0,36 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 12,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 16,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 43 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 43 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,67 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,75 | mg | |
Vitamin D | 13,99 | µg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,6 | g |
Avfall | 45 | % | |
Vatten | 56,4 | g |