Makrill
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 42,9 | % | |
Protein | 57,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 221 | kcal |
Energi kJ | 925 | kJ | |
Fett | 15,1 | g | |
Protein | 20,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,8 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,7 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4 | g | |
Kolesterol | 48,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 240 | mg |
Jod | 54 | µg | |
Järn | 0,65 | mg | |
Kalcium | 8 | mg | |
Kalium | 463 | mg | |
Magnesium | 30 | mg | |
Natrium | 36 | mg | |
Selen | 37,1 | µg | |
Zink | 0,33 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,27 | mg |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 11,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 6,78 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,73 | mg | |
Vitamin D | 12,8 | µg | |
Vitamin E | 0,27 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,8 | g |
Avfall | 41 | % | |
Vatten | 60,6 | g |