Du är här: Hem » Kaloritabellen » Makrill

Makrill

Maträttstyp:Inte tillämpligt
Tillverkare:Inte tillämpligt
Rätt/råvara:Råvara
Livsmedelsgrupp:Fisk färsk fryst tillagad fet > 5% fett
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett42,9%
 Protein57,1%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 221kcal
 Energi kJ925kJ
 Fett15,1g
 Protein20,1g
FettEnkelomättade fettsyror5,1g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,8g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,5g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,7g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 2,3g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,2g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,2g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,2g
 Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) 0,8g
 Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) 0,2g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 1,7g
 Fleromättade fettsyror4g
 Kolesterol48,8mg
 Mättade fettsyror4,1g
MineralämnenFosfor240mg
 Jod54µg
 Järn0,65mg
 Kalcium8mg
 Kalium463mg
 Magnesium30mg
 Natrium36mg
 Selen37,1µg
 Zink0,33mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,27mg
 Folat (Folsyra) 11µg
 Niacin (Vitamin B3) 11,8mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 15,5mg
 Retinol (Vitamin A) 40µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 40µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,19mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,13mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 6,78µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,73mg
 Vitamin D12,8µg
 Vitamin E0,27mg
ÖvrigtAska2,8g
 Avfall41%
 Vatten60,6g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa