Makaroner/spaghetti glutenfri kokt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt |
Livsmedelsgrupp: | Pasta tillagad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 1,5 | % |
| Protein | 8,6 | % |
| Kolhydrater | 90,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 172 | kcal |
| Energi kJ | 718 | kJ |
| Fett | 0,6 | g |
| Kolhydrat | 36,8 | g |
| Protein | 3,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,2 | g |
| Mättade fettsyror | 0,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 1,3 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 48 | mg |
| Jod | 17 | µg |
| Järn | 0,96 | mg |
| Kalcium | 23 | mg |
| Kalium | 144 | mg |
| Magnesium | 23 | mg |
| Natrium | 138 | mg |
| Zink | 0,37 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,02 | mg |
| Folat (Folsyra) | 13 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| Vitamin E | 0,02 | mg |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Vatten | 57 | g |
Källa, referenser och övriga länkar