Majskolv
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,8 | % | |
Protein | 14,1 | % | |
Kolhydrater | 80,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 125 | kcal |
Energi kJ | 524 | kJ | |
Fett | 1,6 | g | |
Kolhydrat | 22,1 | g | |
Protein | 3,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,6 | g |
Fibrer | 2,9 | g | |
Monosackarider | 0,7 | g | |
Sackaros | 2,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 105 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,51 | mg | |
Kalcium | 3 | mg | |
Kalium | 294 | mg | |
Magnesium | 39 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,08 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg | |
Folat (Folsyra) | 98 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 168 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
Vitamin E | 0,08 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Avfall | 64 | % | |
Vatten | 68,8 | g |