Majrova
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,1 | % | |
Protein | 14,9 | % | |
Kolhydrater | 81,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 35 | kcal |
Energi kJ | 147 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 6 | g | |
Protein | 1,1 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 3,4 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
Järn | 0,3 | mg | |
Kalcium | 35 | mg | |
Kalium | 300 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 17 | mg | |
Selen | 0,1 | µg | |
Zink | 0,2 | mg | |
Vitaminer | Askorbinsyra (Vitamin C) | 16 | mg |
Folat (Folsyra) | 20 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 60 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
Avfall | 16 | % | |
Vatten | 90 | g |