Köttkorv ca 21% fett kokt
Maträttstyp: | Rökt/rimmat, kött och fisk |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 61,0 | % |
| Protein | 27,1 | % |
| Kolhydrater | 11,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 235 | kcal |
| Energi kJ | 981 | kJ |
| Fett | 20,5 | g |
| Kolhydrat | 4 | g |
| Protein | 9,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,9 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,9 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 1,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,2 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,8 | g |
| Kolesterol | 65 | mg |
| Mättade fettsyror | 8,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 94 | mg |
| Järn | 1 | mg |
| Kalcium | 9 | mg |
| Kalium | 126 | mg |
| Magnesium | 12 | mg |
| Natrium | 720 | mg |
| Selen | 2 | µg |
| Zink | 1,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 3 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 9 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 10 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,16 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,1 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| Vitamin D | 0,2 | µg |
| Vitamin E | 0,3 | mg |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
| Vatten | 64 | g |
Källa, referenser och övriga länkar