Köttfärssås älgfärs
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 20,1 | % | |
Protein | 59,8 | % | |
Kolhydrater | 20,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 87 | kcal |
Energi kJ | 364 | kJ | |
Fett | 3,4 | g | |
Kolhydrat | 3,4 | g | |
Protein | 10,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Kolesterol | 28,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 1,2 | g | |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 104 | mg |
Jod | 43 | µg | |
Järn | 1,66 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 302 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 449 | mg | |
Selen | 3,4 | µg | |
Zink | 2,09 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,43 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 95 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 1 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,87 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin E | 1,43 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 79,4 | g |