Köttfärssås grisfärs
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kött färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 45,7 | % | |
Protein | 39,5 | % | |
Kolhydrater | 14,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 141 | kcal |
Energi kJ | 590 | kJ | |
Fett | 10,2 | g | |
Kolhydrat | 3,3 | g | |
Protein | 8,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,8 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolesterol | 27,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 1,5 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 104 | mg |
Jod | 47 | µg | |
Järn | 0,69 | mg | |
Kalcium | 20 | mg | |
Kalium | 281 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 469 | mg | |
Selen | 2,9 | µg | |
Zink | 1,52 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,32 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 54 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 4 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,27 | µg | |
Vitamin E | 1,32 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 74,9 | g |