Köttfärssoppa
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Buljong tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 31,4 | % | |
Protein | 53,9 | % | |
Kolhydrater | 14,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 58 | kcal |
Energi kJ | 245 | kJ | |
Fett | 3,2 | g | |
Kolhydrat | 1,5 | g | |
Protein | 5,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 12,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 0,6 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 56 | mg |
Jod | 21 | µg | |
Järn | 1,5 | mg | |
Kalcium | 14 | mg | |
Kalium | 147 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 311 | mg | |
Selen | 1,8 | µg | |
Zink | 1,35 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,17 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 304 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 2 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 31 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,16 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,11 | µg | |
Vitamin E | 0,17 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 87,8 | g |