Köttbullar råa frysta
Maträttstyp: | Biffar, järpar, rullader, bullar, limpor |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 42,8 | % | |
Protein | 38,5 | % | |
Kolhydrater | 18,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 213 | kcal |
Energi kJ | 891 | kJ | |
Fett | 14,9 | g | |
Kolhydrat | 6,5 | g | |
Protein | 13,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolesterol | 59 | mg | |
Mättade fettsyror | 6,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 130 | mg |
Järn | 1,4 | mg | |
Kalcium | 29 | mg | |
Kalium | 305 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 630 | mg | |
Selen | 3 | µg | |
Zink | 2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 20 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 21 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,66 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,36 | mg | |
Vitamin D | 0,25 | µg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 3 | g |
Vatten | 62 | g |