Kålrot
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rotfrukter färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,4 | % | |
Protein | 11,0 | % | |
Kolhydrater | 87,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 35 | kcal |
Energi kJ | 147 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 6,4 | g | |
Protein | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 2,7 | g | |
Monosackarider | 4,7 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 35 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,22 | mg | |
Kalcium | 31 | mg | |
Kalium | 219 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 7 | mg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | Askorbinsyra (Vitamin C) | 36 | mg |
Folat (Folsyra) | 90 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 13 | % | |
Vatten | 89,4 | g |