Kåldolmar stekta
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,5 | % | |
Protein | 32,1 | % | |
Kolhydrater | 38,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 126 | kcal |
Energi kJ | 528 | kJ | |
Fett | 6,6 | g | |
Kolhydrat | 8,6 | g | |
Protein | 7,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 16,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
Fibrer | 1,7 | g | |
Monosackarider | 3,1 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 91 | mg |
Jod | 69 | µg | |
Järn | 0,92 | mg | |
Kalcium | 58 | mg | |
Kalium | 338 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 639 | mg | |
Selen | 4,7 | µg | |
Zink | 1,62 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,43 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg | |
Folat (Folsyra) | 27 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 59 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 31 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,27 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin D | 0,45 | µg | |
Vitamin E | 0,43 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Avfall | 17 | % | |
Vatten | 73,3 | g |