Kycklingsoppa klar
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 9,5 | % | |
Protein | 69,0 | % | |
Kolhydrater | 21,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 40 | kcal |
Energi kJ | 168 | kJ | |
Fett | 0,8 | g | |
Kolhydrat | 1,8 | g | |
Protein | 5,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolesterol | 16,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 58 | mg |
Jod | 19 | µg | |
Järn | 0,42 | mg | |
Kalcium | 15 | mg | |
Kalium | 123 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 175 | mg | |
Selen | 2,8 | µg | |
Zink | 0,48 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,38 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 43 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 4 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,06 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,1 | µg | |
Vitamin E | 0,38 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
Avfall | 3 | % | |
Vatten | 89,8 | g |