Kycklingsallad u dressing
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 15,9 | % |
| Protein | 66,5 | % |
| Kolhydrater | 17,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 84 | kcal |
| Energi kJ | 352 | kJ |
| Fett | 2,7 | g |
| Kolhydrat | 3 | g |
| Protein | 11,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,3 | g |
| Kolesterol | 32,5 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,9 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
| Fibrer | 0,9 | g |
| Monosackarider | 2,8 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 106 | mg |
| Jod | 13 | µg |
| Järn | 0,76 | mg |
| Kalcium | 23 | mg |
| Kalium | 274 | mg |
| Magnesium | 19 | mg |
| Natrium | 221 | mg |
| Selen | 5,3 | µg |
| Zink | 0,95 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 16 | mg |
| Folat (Folsyra) | 43 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 373 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 38 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| Vitamin D | 0,19 | µg |
| Vitamin E | 1 | mg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Avfall | 7 | % |
| Vatten | 80,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar