Kycklingsallad m dressing
Maträttstyp: | Sallad |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Sallad blandad mat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 19,1 | % |
| Protein | 58,4 | % |
| Kolhydrater | 22,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 106 | kcal |
| Energi kJ | 443 | kJ |
| Fett | 4 | g |
| Kolhydrat | 4,7 | g |
| Protein | 12,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| Kolesterol | 36,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,6 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 0,8 | g |
| Monosackarider | 1,3 | g |
| Sackaros | 0,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 113 | mg |
| Jod | 27 | µg |
| Järn | 0,72 | mg |
| Kalcium | 14 | mg |
| Kalium | 227 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 299 | mg |
| Selen | 6,2 | µg |
| Zink | 0,98 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,34 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 31 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 126 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 4,7 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 8 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 19 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg |
| Vitamin D | 0,21 | µg |
| Vitamin E | 1,34 | mg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Avfall | 2 | % |
| Vatten | 76,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar