Kycklinglever
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 15,9 | % | |
Protein | 81,2 | % | |
Kolhydrater | 2,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 115 | kcal |
Energi kJ | 482 | kJ | |
Fett | 3,8 | g | |
Kolhydrat | 0,7 | g | |
Protein | 19,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Kolesterol | 440 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 333 | mg |
Järn | 7,3 | mg | |
Kalcium | 7 | mg | |
Kalium | 255 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 67 | mg | |
Selen | 46 | µg | |
Zink | 2,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,6 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 34 | mg | |
Folat (Folsyra) | 995 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 12 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 9500 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9500 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 2,4 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,48 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 32 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,79 | mg | |
Vitamin D | 0,4 | µg | |
Vitamin E | 2,6 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Vatten | 74,8 | g |