Kycklingfrikassé
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fågel produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 15,1 | % | |
Protein | 72,2 | % | |
Kolhydrater | 12,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 125 | kcal |
Energi kJ | 521 | kJ | |
Fett | 3,9 | g | |
Kolhydrat | 3,3 | g | |
Protein | 18,7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 56,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 0,5 | g | |
Monosackarider | 0,6 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 155 | mg |
Jod | 21 | µg | |
Järn | 1,64 | mg | |
Kalcium | 18 | mg | |
Kalium | 234 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 346 | mg | |
Selen | 9,3 | µg | |
Zink | 1,42 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,27 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 530 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 7,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 13 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 64 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg | |
Vitamin D | 0,33 | µg | |
Vitamin E | 1,27 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 3 | % | |
Vatten | 71,9 | g |