Kyckling kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 12,6 | % | |
Protein | 87,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 167 | kcal |
Energi kJ | 700 | kJ | |
Fett | 4,5 | g | |
Protein | 31,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 102 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 253 | mg |
Jod | 47 | µg | |
Järn | 1,32 | mg | |
Kalcium | 19 | mg | |
Kalium | 335 | mg | |
Magnesium | 37 | mg | |
Natrium | 481 | mg | |
Selen | 16,3 | µg | |
Zink | 2,19 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,6 | mg |
Folat (Folsyra) | 23 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 11,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 17,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 23 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 23 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,38 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,31 | mg | |
Vitamin D | 0,58 | µg | |
Vitamin E | 1,6 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Vatten | 61,8 | g |