Kreolsk festgryta
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 50,9 | % | |
Protein | 37,3 | % | |
Kolhydrater | 11,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 282 | kcal |
Energi kJ | 1180 | kJ | |
Fett | 22 | g | |
Kolhydrat | 5,1 | g | |
Protein | 16,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 8,4 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 7,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 72,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 10,5 | g | |
Transfettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
Fibrer | 0,9 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 0,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 190 | mg |
Jod | 16 | µg | |
Järn | 1,39 | mg | |
Kalcium | 48 | mg | |
Kalium | 327 | mg | |
Magnesium | 27 | mg | |
Natrium | 1045 | mg | |
Selen | 8,8 | µg | |
Zink | 1,69 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,49 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 85 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 8,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 101 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 107 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,37 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,49 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,19 | mg | |
Vitamin D | 0,46 | µg | |
Vitamin E | 0,54 | mg | |
Vitamin K | 2 | µg | |
Övrigt | Aska | 3,9 | g |
Vatten | 52 | g |