Korvkaka leverkaka
Maträttstyp: | Pudding eller låda |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 15,2 | % | |
Protein | 30,4 | % | |
Kolhydrater | 54,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 90 | kcal |
Energi kJ | 375 | kJ | |
Fett | 2,8 | g | |
Kolhydrat | 10 | g | |
Protein | 5,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolesterol | 73,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,2 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 3,1 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 111 | mg |
Jod | 38 | µg | |
Järn | 2,45 | mg | |
Kalcium | 47 | mg | |
Kalium | 159 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 317 | mg | |
Selen | 6,9 | µg | |
Zink | 1,11 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,38 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 217 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 80 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 2073 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 2080 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,7 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 9,21 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 0,21 | µg | |
Vitamin E | 0,38 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 3 | % | |
Vatten | 79,4 | g |