Korvgryta kikärter oliver vitlök
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 32,7 | % |
| Protein | 24,8 | % |
| Kolhydrater | 42,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 161 | kcal |
| Energi kJ | 672 | kJ |
| Fett | 9,1 | g |
| Kolhydrat | 11,8 | g |
| Protein | 6,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,8 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| Kolesterol | 20 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,9 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Fibrer | 2,3 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 0,5 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 100 | mg |
| Jod | 20 | µg |
| Järn | 1,77 | mg |
| Kalcium | 37 | mg |
| Kalium | 232 | mg |
| Magnesium | 28 | mg |
| Natrium | 645 | mg |
| Selen | 1,8 | µg |
| Zink | 1,24 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,35 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg |
| Folat (Folsyra) | 49 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 115 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 13 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,22 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| Vitamin D | 0,06 | µg |
| Vitamin E | 0,35 | mg |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
| Vatten | 67,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar