Korvgryta grönsaker ej rötter
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 36,8 | % |
| Protein | 23,5 | % |
| Kolhydrater | 39,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 123 | kcal |
| Energi kJ | 514 | kJ |
| Fett | 7,5 | g |
| Kolhydrat | 8,1 | g |
| Protein | 4,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,7 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| Kolesterol | 18,2 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,4 | g |
| Fibrer | 2,2 | g |
| Monosackarider | 1,5 | g |
| Sackaros | 1,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
| Jod | 9 | µg |
| Järn | 0,88 | mg |
| Kalcium | 16 | mg |
| Kalium | 188 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 367 | mg |
| Selen | 0,8 | µg |
| Zink | 0,86 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 19 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 202 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 3 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 20 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin D | 0,06 | µg |
| Vitamin E | 0,61 | mg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Avfall | 2 | % |
| Vatten | 76,1 | g |
Källa, referenser och övriga länkar