Korv ca 11% fett stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 37,8 | % | |
Protein | 36,0 | % | |
Kolhydrater | 26,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 195 | kcal |
Energi kJ | 818 | kJ | |
Fett | 12,6 | g | |
Kolhydrat | 8,7 | g | |
Protein | 12 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 70,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 96 | mg |
Järn | 1,09 | mg | |
Kalcium | 93 | mg | |
Kalium | 149 | mg | |
Magnesium | 13 | mg | |
Natrium | 761 | mg | |
Selen | 2,2 | µg | |
Zink | 1,52 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,29 | mg |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 17 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,48 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin E | 0,29 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,6 | g |
Vatten | 64,1 | g |