Kornbröd ca 3% fibrer
Maträttstyp: | Matbröd, smörgåskex, rån |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Mjukt bröd uppfyller inte nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 8,0 | % | |
Protein | 11,1 | % | |
Kolhydrater | 80,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 239 | kcal |
Energi kJ | 999 | kJ | |
Fett | 4,2 | g | |
Kolhydrat | 42,4 | g | |
Protein | 5,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Mättade fettsyror | 1,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,3 | g |
Fibrer | 3 | g | |
Monosackarider | 2,4 | g | |
Sackaros | 2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 122 | mg |
Jod | 38 | µg | |
Järn | 1,59 | mg | |
Kalcium | 16 | mg | |
Kalium | 165 | mg | |
Magnesium | 37 | mg | |
Natrium | 346 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 1,11 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,58 | mg |
Folat (Folsyra) | 45 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 29 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 29 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,2 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,02 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 0,36 | µg | |
Vitamin E | 0,58 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Vatten | 43 | g |