Keso färskost 4% fett
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Färskost kvarg uppfyller nyckelhålet |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 22,1 | % | |
Protein | 66,3 | % | |
Kolhydrater | 11,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 93 | kcal |
Energi kJ | 388 | kJ | |
Fett | 4 | g | |
Kolhydrat | 2,1 | g | |
Protein | 12 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,9 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolesterol | 13 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,6 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 130 | mg |
Jod | 6 | µg | |
Järn | 0,1 | mg | |
Kalcium | 60 | mg | |
Kalium | 70 | mg | |
Magnesium | 6 | mg | |
Natrium | 340 | mg | |
Selen | 4 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,09 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 19 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 33 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 35 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,6 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin D | 0,03 | µg | |
Vitamin E | 0,09 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Vatten | 80,4 | g |