Kaviar orökt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Rom, kaviar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 7,8 | % | |
Protein | 36,3 | % | |
Kolhydrater | 55,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 187 | kcal |
Energi kJ | 783 | kJ | |
Fett | 3,3 | g | |
Kolhydrat | 23,6 | g | |
Protein | 15,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,3 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolesterol | 300 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 10 | g |
Sackaros | 10 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 255 | mg |
Järn | 0,8 | mg | |
Kalcium | 26 | mg | |
Kalium | 240 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 3150 | mg | |
Selen | 10 | µg | |
Zink | 2 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 7,5 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,3 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,46 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,33 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,7 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 2,5 | µg | |
Vitamin E | 7,5 | mg | |
Övrigt | Aska | 9,8 | g |
Vatten | 48 | g |