Katrinplommonkaka
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 15,2 | % | |
Protein | 14,3 | % | |
Kolhydrater | 70,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 213 | kcal |
Energi kJ | 890 | kJ | |
Fett | 6,5 | g | |
Kolhydrat | 30,2 | g | |
Protein | 6,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1 | g | |
Kolesterol | 81,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 11,1 | g |
Fibrer | 4 | g | |
Monosackarider | 11,9 | g | |
Sackaros | 8,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 141 | mg |
Jod | 11 | µg | |
Järn | 1,51 | mg | |
Kalcium | 101 | mg | |
Kalium | 444 | mg | |
Magnesium | 46 | mg | |
Natrium | 45 | mg | |
Selen | 5,6 | µg | |
Zink | 0,65 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,71 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 79 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 49 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 55 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,21 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,11 | mg | |
Vitamin D | 0,27 | µg | |
Vitamin E | 2,71 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 51,7 | g |