Kantarellstuvning
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 48,1 | % | |
Protein | 15,5 | % | |
Kolhydrater | 36,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 167 | kcal |
Energi kJ | 699 | kJ | |
Fett | 12,4 | g | |
Kolhydrat | 9,4 | g | |
Protein | 4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,6 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,5 | g | |
Kolesterol | 14,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 4 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,8 | g |
Fibrer | 1,4 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 103 | mg |
Jod | 59 | µg | |
Järn | 0,58 | mg | |
Kalcium | 93 | mg | |
Kalium | 368 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 452 | mg | |
Selen | 1,7 | µg | |
Zink | 0,91 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 2 | mg | |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 704 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 39 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 98 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,24 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,29 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin D | 1,34 | µg | |
Vitamin E | 2 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 70,6 | g |