Kantareller konserv u lag
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Svamp fryst kokt konserverad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 10,1 | % |
| Protein | 20,3 | % |
| Kolhydrater | 69,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 36 | kcal |
| Energi kJ | 150 | kJ |
| Fett | 0,7 | g |
| Kolhydrat | 4,8 | g |
| Protein | 1,4 | g |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Mättade fettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Fibrer | 2,3 | g |
| Monosackarider | 0,4 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
| Järn | 1 | mg |
| Kalcium | 5 | mg |
| Kalium | 155 | mg |
| Magnesium | 6 | mg |
| Natrium | 165 | mg |
| Selen | 2 | µg |
| Zink | 0,9 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,06 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1300 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 4,9 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,1 | mg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 108 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,3 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg |
| Vitamin D | 2,5 | µg |
| Vitamin E | 0,06 | mg |
Övrigt | Aska | 0,8 | g |
| Vatten | 90 | g |
Källa, referenser och övriga länkar