Kantareller
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Svamp färsk |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 10,6 | % | |
Protein | 31,9 | % | |
Kolhydrater | 57,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 26 | kcal |
Energi kJ | 108 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 2,7 | g | |
Protein | 1,5 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 2,3 | g |
Monosackarider | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 50 | mg |
Jod | 3 | µg | |
Järn | 0,9 | mg | |
Kalcium | 4 | mg | |
Kalium | 450 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 3 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,06 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 10 | mg | |
Folat (Folsyra) | 21 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1300 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 108 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,39 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin D | 2,5 | µg | |
Vitamin E | 0,06 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 11 | % | |
Vatten | 92 | g |