Kalvnjure
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 26,6 | % | |
Protein | 70,2 | % | |
Kolhydrater | 3,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 116 | kcal |
Energi kJ | 487 | kJ | |
Fett | 5,8 | g | |
Kolhydrat | 0,7 | g | |
Protein | 15,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 375 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 245 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 6,2 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 225 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 111 | mg | |
Selen | 118 | µg | |
Zink | 1,9 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 17 | mg | |
Folat (Folsyra) | 80 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 68 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 66 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 72 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 3,4 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,4 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 23 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,5 | mg | |
Vitamin D | 1 | µg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 77 | g |