Kalvköttgryta lök tomat morötter rotselleri
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 33,3 | % |
| Protein | 50,9 | % |
| Kolhydrater | 15,8 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 99 | kcal |
| Energi kJ | 414 | kJ |
| Fett | 5,7 | g |
| Kolhydrat | 2,7 | g |
| Protein | 8,7 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,6 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,4 | g |
| Kolesterol | 31,1 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
| Fibrer | 1,2 | g |
| Monosackarider | 1,3 | g |
| Sackaros | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 94 | mg |
| Jod | 1 | µg |
| Järn | 0,96 | mg |
| Kalcium | 20 | mg |
| Kalium | 284 | mg |
| Magnesium | 16 | mg |
| Natrium | 150 | mg |
| Selen | 3,1 | µg |
| Zink | 2,08 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,45 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg |
| Folat (Folsyra) | 12 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 722 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 3,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 13 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 82 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg |
| Vitamin D | 0,13 | µg |
| Vitamin E | 0,45 | mg |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
| Avfall | 12 | % |
| Vatten | 80,6 | g |
Källa, referenser och övriga länkar