Kalvkött kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 27,0 | % | |
Protein | 73,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 171 | kcal |
Energi kJ | 716 | kJ | |
Fett | 8,6 | g | |
Protein | 23,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 86,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 218 | mg |
Jod | 9 | µg | |
Järn | 2,09 | mg | |
Kalcium | 17 | mg | |
Kalium | 414 | mg | |
Magnesium | 24 | mg | |
Natrium | 146 | mg | |
Selen | 7,3 | µg | |
Zink | 4,74 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,38 | mg |
Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 7,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 11,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 35 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,13 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,03 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg | |
Vitamin D | 0,37 | µg | |
Vitamin E | 0,38 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 40 | % | |
Vatten | 66,6 | g |