Kalvfärsbiffar
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 50,8 | % | |
Protein | 44,9 | % | |
Kolhydrater | 4,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 244 | kcal |
Energi kJ | 1023 | kJ | |
Fett | 19,1 | g | |
Kolhydrat | 1,6 | g | |
Protein | 16,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,4 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,6 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,1 | g | |
Kolesterol | 211,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 9 | g | |
Transfettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 215 | mg |
Jod | 78 | µg | |
Järn | 1,78 | mg | |
Kalcium | 67 | mg | |
Kalium | 315 | mg | |
Magnesium | 22 | mg | |
Natrium | 608 | mg | |
Selen | 8,5 | µg | |
Zink | 3,52 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,95 | mg |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 43 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 135 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 139 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,23 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,29 | mg | |
Vitamin D | 0,7 | µg | |
Vitamin E | 0,95 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Avfall | 14 | % | |
Vatten | 59,9 | g |