Kalvfrikassé fryst
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 26,4 | % | |
Protein | 63,0 | % | |
Kolhydrater | 10,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 126 | kcal |
Energi kJ | 528 | kJ | |
Fett | 6,2 | g | |
Kolhydrat | 2,5 | g | |
Protein | 14,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,8 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 43 | mg | |
Mättade fettsyror | 2,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 0,6 | g | |
Monosackarider | 0,4 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 106 | mg |
Järn | 1,8 | mg | |
Kalcium | 10 | mg | |
Kalium | 240 | mg | |
Magnesium | 11 | mg | |
Natrium | 485 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 2,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1187 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 31 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 130 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,2 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,5 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,13 | mg | |
Vitamin D | 0,2 | µg | |
Vitamin E | 0,54 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Vatten | 74 | g |