Kalvfrikadeller
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 35,9 | % | |
Protein | 50,0 | % | |
Kolhydrater | 14,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 169 | kcal |
Energi kJ | 705 | kJ | |
Fett | 10,4 | g | |
Kolhydrat | 4,1 | g | |
Protein | 14,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 85,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,3 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 158 | mg |
Jod | 64 | µg | |
Järn | 1,26 | mg | |
Kalcium | 46 | mg | |
Kalium | 278 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 550 | mg | |
Selen | 6,6 | µg | |
Zink | 3,01 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,9 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 43 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 44 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,78 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin D | 0,33 | µg | |
Vitamin E | 0,44 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Avfall | 13 | % | |
Vatten | 68,6 | g |