Du är här: Hem » Kaloritabellen » Kalvfrikadeller

Kalvfrikadeller

Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Köttprodukter kötträtter
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett35,9%
 Protein50,0%
 Kolhydrater14,1%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 169kcal
 Energi kJ705kJ
 Fett10,4g
 Kolhydrat4,1g
 Protein14,5g
FettEnkelomättade fettsyror4,5g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,3g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 2,2g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,3g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 1,5g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 4,1g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 0,4g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fettsyror C4-C100,1g
 Fleromättade fettsyror0,7g
 Kolesterol85,8mg
 Mättade fettsyror4,4g
KolhydraterDisackarider1,3g
 Fibrer0,2g
 Monosackarider0,1g
MineralämnenFosfor158mg
 Jod64µg
 Järn1,26mg
 Kalcium46mg
 Kalium278mg
 Magnesium20mg
 Natrium550mg
 Selen6,6µg
 Zink3,01mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,44mg
 Folat (Folsyra) 8µg
 Karoten (Provitamin (A-vitamin)) 10µg
 Niacin (Vitamin B3) 4,1mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 6,9mg
 Retinol (Vitamin A) 43µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 44µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,15mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,06mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,78µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,16mg
 Vitamin D0,33µg
 Vitamin E0,44mg
ÖvrigtAska2,1g
 Avfall13%
 Vatten68,6g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa