Kalvfilé stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 11,9 | % | |
Protein | 88,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 144 | kcal |
Energi kJ | 601 | kJ | |
Fett | 3,7 | g | |
Protein | 27,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,6 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 97 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 280 | mg |
Jod | 14 | µg | |
Järn | 2,32 | mg | |
Kalcium | 7 | mg | |
Kalium | 506 | mg | |
Magnesium | 27 | mg | |
Natrium | 183 | mg | |
Selen | 8,2 | µg | |
Zink | 4,65 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,41 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 40 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 40 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,42 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,44 | mg | |
Vitamin D | 0,41 | µg | |
Vitamin E | 0,41 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
Vatten | 67,1 | g |