Kalvbräss
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Inälvor o organ oblandade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 15,5 | % | |
Protein | 84,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 96 | kcal |
Energi kJ | 402 | kJ | |
Fett | 3,1 | g | |
Protein | 16,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 250 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 550 | mg |
Järn | 0,7 | mg | |
Kalcium | 2 | mg | |
Kalium | 400 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 75 | mg | |
Selen | 6 | µg | |
Zink | 1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,44 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 18 | mg | |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 53 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,13 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,1 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg | |
Vitamin D | 0,3 | µg | |
Vitamin E | 0,44 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Vatten | 78 | g |