Kalvbog
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 12,3 | % | |
Protein | 87,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 106 | kcal |
Energi kJ | 442 | kJ | |
Fett | 2,8 | g | |
Protein | 19,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 71 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 198 | mg |
Järn | 1,9 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 370 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 55 | mg | |
Selen | 6 | µg | |
Zink | 3,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 29 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 29 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,3 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,4 | mg | |
Vitamin D | 0,3 | µg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Avfall | 26 | % | |
Vatten | 76,2 | g |