Kalops
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 41,4 | % | |
Protein | 50,2 | % | |
Kolhydrater | 8,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 159 | kcal |
Energi kJ | 665 | kJ | |
Fett | 10,9 | g | |
Kolhydrat | 2,2 | g | |
Protein | 13,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolesterol | 37,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 4,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Monosackarider | 0,4 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 120 | mg |
Jod | 25 | µg | |
Järn | 1,74 | mg | |
Kalcium | 11 | mg | |
Kalium | 250 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 235 | mg | |
Selen | 6,3 | µg | |
Zink | 3,09 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,71 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 18 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 9 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,63 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg | |
Vitamin D | 0,42 | µg | |
Vitamin E | 0,71 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 72,3 | g |