Kalkongryta m grönsaker
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fågel produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 22,5 | % |
| Protein | 67,5 | % |
| Kolhydrater | 10,0 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 124 | kcal |
| Energi kJ | 520 | kJ |
| Fett | 5,4 | g |
| Kolhydrat | 2,4 | g |
| Protein | 16,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,6 | g |
| Kolesterol | 59,4 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
| Fibrer | 0,5 | g |
| Monosackarider | 0,7 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 168 | mg |
| Jod | 45 | µg |
| Järn | 0,96 | mg |
| Kalcium | 14 | mg |
| Kalium | 316 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 416 | mg |
| Selen | 4,2 | µg |
| Zink | 1,6 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,92 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 3 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 6,5 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 28 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 28 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,2 | mg |
| Vitamin D | 1,03 | µg |
| Vitamin E | 0,92 | mg |
Övrigt | Aska | 1,9 | g |
| Avfall | 23 | % |
| Vatten | 73,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar