Kalkon m skinn stekt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kalkon |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 18,1 | % | |
Protein | 81,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 155 | kcal |
Energi kJ | 648 | kJ | |
Fett | 5,7 | g | |
Protein | 25,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolesterol | 99,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 234 | mg |
Jod | 25 | µg | |
Järn | 1,36 | mg | |
Kalcium | 9 | mg | |
Kalium | 350 | mg | |
Magnesium | 27 | mg | |
Natrium | 265 | mg | |
Selen | 6,1 | µg | |
Zink | 2,46 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,61 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 9,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 14,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 47 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 47 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,1 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,39 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,42 | mg | |
Vitamin D | 1,72 | µg | |
Vitamin E | 0,61 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 34 | % | |
Vatten | 67 | g |