Du är här: Hem » Kaloritabellen » Kalkon m skinn stekt

Kalkon m skinn stekt

Rätt/råvara:Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt
Livsmedelsgrupp:Kalkon
Innehåll per 100 gram
EnergifördelningEnergifördelning
 Fett18,1%
 Protein81,9%
MakrokomponenterEnergi kcal (Kalori) 155kcal
 Energi kJ648kJ
 Fett5,7g
 Protein25,8g
FettEnkelomättade fettsyror1,4g
 Fettsyror C14 (Myristinsyra) 0,1g
 Fettsyror C16 (Palmetinsyra) 1,2g
 Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) 0,2g
 Fettsyror C18 (Stearinsyra) 0,5g
 Fettsyror C18:1 (Oljesyra) 1,2g
 Fettsyror C18:2 (Linolsyra) 1,2g
 Fettsyror C18:3 (Linolensyra) 0,1g
 Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) 0,1g
 Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) 0,1g
 Fleromättade fettsyror1,7g
 Kolesterol99,5mg
 Mättade fettsyror1,8g
MineralämnenFosfor234mg
 Jod25µg
 Järn1,36mg
 Kalcium9mg
 Kalium350mg
 Magnesium27mg
 Natrium265mg
 Selen6,1µg
 Zink2,46mg
Vitaminera-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) 0,61mg
 Folat (Folsyra) 8µg
 Niacin (Vitamin B3) 9,8mg
 Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) 14,6mg
 Retinol (Vitamin A) 47µg
 Retinolekvivalent ((Vitamin A)) 47µg
 Riboflavin (Vitamin B2) 0,1mg
 Tiamin (Vitamin B1) 0,07mg
 Vitamin B12 (Kobalamin) 0,39µg
 Vitamin B6 (Pyridoxin) 0,42mg
 Vitamin D1,72µg
 Vitamin E0,61mg
ÖvrigtAska1,6g
 Avfall34%
 Vatten67g

Källa, referenser och övriga länkar

Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version "2009-05-19"

Din energiförbrukning
Energibehov-kcal
Mat-kcal
Aktiviteter-kcal
Totalt-kcal
Mer information | Rensa