Kalkon kokt
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kalkon |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 20,3 | % | |
Protein | 79,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 139 | kcal |
Energi kJ | 581 | kJ | |
Fett | 5,6 | g | |
Protein | 22 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,6 | g | |
Kolesterol | 76 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 199 | mg |
Järn | 0,8 | mg | |
Kalcium | 5 | mg | |
Kalium | 245 | mg | |
Magnesium | 26 | mg | |
Natrium | 580 | mg | |
Selen | 5 | µg | |
Zink | 2,4 | mg | |
Vitaminer | Folat (Folsyra) | 7 | µg |
Niacin (Vitamin B3) | 5,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 9,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 9 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,46 | mg | |
Vitamin D | 1,26 | µg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Vatten | 70,2 | g |