Kabanoss korv stekt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 62,7 | % | |
Protein | 35,0 | % | |
Kolhydrater | 2,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 372 | kcal |
Energi kJ | 1558 | kJ | |
Fett | 33 | g | |
Kolhydrat | 1,2 | g | |
Protein | 18,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 15,3 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 7,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 4,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 14 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,7 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,3 | g | |
Kolesterol | 73 | mg | |
Mättade fettsyror | 12,2 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 0,7 | g |
Monosackarider | 1,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 233 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 1,91 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 248 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 1263 | mg | |
Selen | 8,8 | µg | |
Zink | 3,25 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,11 | mg |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 76 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 7 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,15 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,24 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | |
Vitamin D | 0,38 | µg | |
Vitamin E | 0,11 | mg | |
Vitamin K | 4 | µg | |
Övrigt | Aska | 3,9 | g |
Vatten | 42,9 | g |