Höns kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Kyckling |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 22,9 | % | |
Protein | 77,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 182 | kcal |
Energi kJ | 763 | kJ | |
Fett | 8,1 | g | |
Protein | 27,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,2 | g | |
Kolesterol | 81,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,9 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 249 | mg |
Jod | 21 | µg | |
Järn | 1,17 | mg | |
Kalcium | 11 | mg | |
Kalium | 285 | mg | |
Magnesium | 30 | mg | |
Natrium | 225 | mg | |
Selen | 14,2 | µg | |
Zink | 1,81 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,38 | mg |
Folat (Folsyra) | 6 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,42 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,39 | mg | |
Vitamin D | 0,52 | µg | |
Vitamin E | 0,38 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Vatten | 62,6 | g |