Högrev kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 41,1 | % | |
Protein | 58,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 268 | kcal |
Energi kJ | 1121 | kJ | |
Fett | 18,3 | g | |
Protein | 26,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 75,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 228 | mg |
Jod | 10 | µg | |
Järn | 3,38 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 450 | mg | |
Magnesium | 30 | mg | |
Natrium | 153 | mg | |
Selen | 12,7 | µg | |
Zink | 6,19 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,49 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 35 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 12,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 18 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 21 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,28 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg | |
Vitamin D | 0,84 | µg | |
Vitamin E | 0,49 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 39 | % | |
Vatten | 54 | g |