Hälleflundra kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 20,5 | % | |
Protein | 79,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
Energi kJ | 558 | kJ | |
Fett | 5,4 | g | |
Protein | 21 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,4 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,9 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolesterol | 56,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 237 | mg |
Jod | 72 | µg | |
Järn | 0,8 | mg | |
Kalcium | 16 | mg | |
Kalium | 450 | mg | |
Magnesium | 26 | mg | |
Natrium | 451 | mg | |
Selen | 43,9 | µg | |
Zink | 0,56 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,79 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 1 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 9,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 13,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 34 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,01 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,43 | mg | |
Vitamin D | 10,13 | µg | |
Vitamin E | 0,79 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,6 | g |
Avfall | 23 | % | |
Vatten | 71 | g |